Lagom till första grillningen.

Eftersom jag inte kör efter någon speciell diet utan bara väljer bort/trappar ner på kolhydraterna har det gått bra att äta både LCHF mat och GI mat i en salig blandning. Har varit lätt att hitta bra recept som varit goda. Men en av de bästa har nog varit Rättiksgratängen vi gjorde en lördagskväll. Var galet sugen på potatisgratäng och hittade detta fantastiska recept. Det smakar väldigt likt potatisgratäng och både jag och min syster funderar om den inte kanske är godare till och med. Värt att testa när man ska grilla! (Det är ett LCHF recept).

rättiksgratäng

RÄTTIKSGRATÄNG

500 gr rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
Lite salt
2 liter vatten
2 lökar(gula eller röda)
3-4 pressade vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
200 gr Philadelphiaost
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost

Gör så här
Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 5-10 minuter.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.

Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.

(receptet kommer härifrån)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s